Baladin POP

Proefnotitie

Lichtgekleurd bier met goudgele tinten en een fijne schuimkraag. Geuren van hop en citrus fruit komen duidelijk naar voren, met subtiele tonen van fruit en granen in de afdronk. De smaak kenmerkt zich door de aanwezigheid van hop en een gemiddelde bitterheid, aangevuld met hints van mandarijn en bergamot. Kortom, dit bier is erg prettig en makkelijk te drinken: Aangenaam, eenvoudig, verfrissend.

Specificaties

Producent Baladin
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Categorie Bier
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Verfrissend, mandarijn, granen

Vinificatie:

De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.

Wijn spijs:

Dit veelzijdige bier kent veel mogelijke combinaties met eten: lekker als aperitief, van streetfood tot dagelijkse lunches en diners met vrienden.

Achtergrondinformatie:

Baladin POP is het eerste Italiaanse ambachtelijke bier in blik, gelanceerd in 2015. Teo Musso wilde het stigma verdrijven dat bier in blik gelijk staat aan slechte kwaliteit.

De labels van Birra Baladin POP zijn een verwijzing naar de popreferenties van de jaren '50 -'60 en naar de muziek die nu bekend is als pop. Één bier met zes unieke kleuridentiteiten.


Meer van Baladin