Apostelhoeve Auxerrois

Proefnotitie

Bleek van kleur, met een prachtige, wit-goude gloed. In zijn geur komen vooral tonen van abrikoos en perzik naar voren. Mooie frisse wijn met een volle afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Apostelhoeve
Land van herkomst Nederland
Streek Limburg
Sluiting Kurk
Druif auxerrois (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Fris & vol, abrikoos, perzik

Vinificatie:

Alleen de perfect rijpe druiven worden met de hand geplukt en ontsteeld. De druiven worden vervolgens licht gekneusd en de druivenmassa wordt voor een aantal uren inweking in de afgesloten pers gehouden. Oxidatie krijgt hierdoor geen kans. De gisting op RVS tank gebeurt op lage temperatuur (13-17º) onder computergestuurde controle.

Wijn spijs:

Super in combinatie met salades of visgerechten maar kan ook perfect gebruikt worden als aperitief.

Achtergrondinformatie:

Het oudste wijndomein van Nederland! Gelegen op de Louwberg, ten Zuiden van de stad Maastricht in het prachtige Jekerdal. Sinds 1973 worden op deze zuidoost helling door de familie Hulst weer druiven geoogst en tot intens fruitige wijnen verwerkt. Met hun hypermoderne oogstmachine kunnen ze extreem precies het oogstmoment vaststellen, en hele goede druivenselectie toepassen.

Op de Apostelhoeve, één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont Limburgs oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland. Het wijndomein van de Apostelhoeve bestaat op het moment uit 14 hectare, waar 5 verschillende druivensoorten zijn aangeplant: Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling, Pinot Gris en sinds 2020 ook Viognier.


Meer van Apostelhoeve