Borsao Classico Tinto Garnache

Proefnotitie

Robijnrode kleur met een donkerpaarse tint. Intens bouquet van rijp fruit met een basis van florale tonen. De brede gebalanceerde smaak met aroma’s van rijp rood fruit en specerijen zorgen voor een fluweelachtige wijn met elegante tannines. Complexe en aanhoudende afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Bodegas Borsao
Land van herkomst Spanje
Streek Campo de Borja
Sluiting Schroefdop
Druiven garnacha
cabernet sauvignon
tempranillo
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Elegant, rijp rood fruit, specerijen

Vinificatie:

De druiven hebben gerijpt op een bodem van kalkzandsteen met rood gesteente. De fermentatie vindt plaats op RVS tanks met temperatuurcontrole.

Wijn spijs:

Gerechten met vlees, pasta en bij kazen of als aperitief.

Achtergrondinformatie:

Campo de Borja ligt in de Spaanse provincie Aragón en heeft een eigen Denominación de Origen. Het is een uitgestrekt heuvelachtig gebied met rode steenachtige aarde waarop tal van percelen met druivenstokken, voornamelijk grenache en tempranillo, zijn gelegen. Van deze druiven worden voortreffelijke kwaliteitswijnen gemaakt.

De geschiedenis begint in 1958 waar een aantal wijnboeren een samenwerking aangingen en de Coöperatie de Borja oprichtten. Er zijn nu totaal 620 wijnboeren aangesloten en beheren een wijngaardareaal van 2430ha. De wijngaarden zijn voornamelijk gelegen tussen de Monte Moncayo en de rivier Ebro op hoogten tussen de 300 en 700 meter. Vanaf 2001 hebben de coöperaties van Borja Pozuelo en Tabuenca hun krachten gebundeld en is Bodegas Borsao S.A. opgericht. Met als doel de beste Garnacha wijnen te produceren uit de regio. De aanstelling van wijnmaker José Luis Chueca onderstreept dit doel; hij wordt wereldwijd gezien als ‘the master of Garnacha’.


Meer van Bodegas Borsao