Bodegas Borsao Vina Borgia Tinto BIO

Proefnotitie

Helder robijnrood van kleur. Alles in deze wijn weerspiegelt de Garnacha druif: veel aroma’s van fruit & kruiden, met een levendige, intense smaak van rood & zwart fruit.

Specificaties

Wijnhuis Bodegas Borsao
Land van herkomst Spanje
Streek Campo de Borja
Sluiting Schroefdop
Druif garnacha (100 %)
Categorieën Biowine
Vegan
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Levendig & intens, rood & zwart fruit

Vinificatie:

De druiven komen van wijngaarden van 10 – 30 jaar oud en wordt geproduceerd volgens alle biologische & vegan criteria. Na de handmatige oogst volgt temperatuur gecontroleerde fermentatie in RVS tanks, waarbij alle aroma’s behouden blijven.

Wijn spijs:

Salades, of gerechten met rijst, pasta en groentes.

Achtergrondinformatie:

Campo de Borja ligt in de Spaanse provincie Aragón en heeft een eigen Denominación de Origen. Het is een uitgestrekt heuvelachtig gebied met rode steenachtige aarde waarop tal van percelen met druivenstokken, voornamelijk grenache en tempranillo, zijn gelegen. Van deze druiven worden voortreffelijke kwaliteitswijnen gemaakt.

De geschiedenis begint in 1958 waar een aantal wijnboeren een samenwerking aangingen en de Coöperatie de Borja oprichtten. Er zijn nu totaal 620 wijnboeren aangesloten en beheren een wijngaardareaal van 2430ha. De wijngaarden zijn voornamelijk gelegen tussen de Monte Moncayo en de rivier Ebro op hoogten tussen de 300 en 700 meter. Vanaf 2001 hebben de coöperaties van Borja Pozuelo en Tabuenca hun krachten gebundeld en is Bodegas Borsao S.A. opgericht. Met als doel de beste Garnacha wijnen te produceren uit de regio. De aanstelling van wijnmaker José Luis Chueca onderstreept dit doel; hij wordt wereldwijd gezien als ‘the master of Garnacha’.


Meer van Bodegas Borsao