Retail | CàMaiol Lugana Maiolo D.O.P.

Proefnotitie

Strogeel van kleur. Fris in de neus met groene appel, limoen en kruiden. Delicaat, droog en fris, met tonen van witte amandel en appel.

Specificaties

Wijnhuis Cà Maiol
Land van herkomst Italië
Streek Lugana
Sluiting Kurk
Druif turbiana (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Delicaat & fris, witte amandel, appel

Vinificatie:

De druiven voor deze wijn komen van jonge wijnstokken die staan op een kalksteen bodem met kleilagen. Na de handmatige pluk volgt de temperatuur gecontroleerde fermentatie op RVS tanks.

Wijn spijs:

Schelpdieren en zeevruchten, licht vettige vis, als smaakmaker in pasta of risotto.

Achtergrondinformatie:

CàMaiol ligt in het hart van Lugana, omringd door bloeiende wijngaarden en oude boerderijen. Genesteld tussen het Gardameer en de Morainic Hills, met 110 hectare aan wijngaarden verspreid in de appelaties Lugana D.O.P, Valtènesi D.O.P., Valtènesi Riviera del Garda Classico D.O.P. en Benaco Bresciano I.G.T.. Het landgoed is in 1710 gebouwd door een notaris van Desenzano del Garda, genaamd Sebastiano Maiolo. Het wijnhuis is later dan ook naar deze man vernoemd. Naast de kuif op de flessen (typisch voor Lugana wijnen), staan hier ook de Romeinse cijfers MDCCX; ter ere aan het jaar dat het landgoed is gebouwd. Hier wordt dag in dag uit de door de jaren heen verworven wijntraditie vakkundig gecombineerd met baanbrekende technologie.

Het was de Milanese ondernemer Walter Contato die potentie zag in het Lugana gebied en de Turbiana-wijnstokken in dit bijzondere terroir. Hij maakte van het landgoed een wijnhuis, waar de wijnstokken al jaren de beste druiven voortbrengen. Dankzij zijn liefde voor deze regio en de wijn zette Walter, samen met andere lokale wijnboeren, het Consorzio del Lugana DOC op. Een organisatie van onschatbare waarde die de Lugana wijnen beschermt en promoot. Inmiddels is het landgoed in de handen van de zonen van Walter, die met dezelfde liefde voor Lugana en passie voor ontwikkelingen & verbeteringen de mooiste wijnen produceren.


Meer van Cà Maiol