Wijnhuis | Canapi |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Sicilië |
Sluiting | Schroefdop |
Druif |
grillo (100 %) |
Categorieën |
Biowine Vegan Witte wijn |
Download PDF |
Citrus, tropisch fruit, bloemen
Nadat de steeltjes van de druiven zijn verwijderd worden de druiven zachtjes geperst. Vervolgens vindt de alcoholische vergisting plaats op rvs tanks rond 18 graden voor 3 weken. Hierna vindt geen malolactische vergisting plaats om de frisse zuren te behouden, dan is de wijn klaar voor de fles.
Canapi wijnen dragen het Vegan label. Tijdens het proces van klaring (wijn helder maken) en stabilisering worden namelijk geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Canapi gebruikt alleen plantaardige proteïnes van bonen en erwten.
Ideaal als aperitief, vis, mosselen en wit vlees
-
Canapi is het Siciliaanse woord voor ‘knoop’, deze knoop zie je dan ook terug op de labels van dit Italiaanse wijnhuis. De druiven worden voor het grootste gedeelte geplukt uit de beste wijngaarden van het Marsala gebied in de provincie Trapani, het meest Westelijke puntje van het eiland Sicilië.