Wijnhuis | Canapi |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Sicilië |
Sluiting | Schroefdop |
Druif |
pinot grigio (100 %) |
Categorieën |
Biowine Vegan Witte wijn |
Download PDF |
Citroen, limoen, tropisch fruit
Nadat de steeltjes van de druiven zijn verwijderd worden de druiven zachtjes geperst. Vervolgens vindt de alcoholische vergisting plaats op rvs tanks rond 18 graden voor 10 tot 15 dagen. Hierna is de wijn klaar voor de fles.
Canapi wijnen dragen het Vegan label. Tijdens het proces van klaring (wijn helder maken) en stabilisering worden namelijk geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Canapi gebruikt alleen plantaardige proteïnes van bonen en erwten.
Perfect als aperitief, lichte voorgerechten, vis en mosselen
-
Canapi is het Siciliaanse woord voor ‘knoop’, deze knoop zie je dan ook terug op de labels van dit Italiaanse wijnhuis. De druiven worden voor het grootste gedeelte geplukt uit de beste wijngaarden van het Marsala gebied in de provincie Trapani, het meest Westelijke puntje van het eiland Sicilië.