Wijnhuis | Canapi |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Sicilië |
Sluiting | Schroefdop |
Druif |
nero d’avola (100 %) |
Categorieën |
Biowine Vegan Rode wijn |
Download PDF |
Zwarte bessen, kersen, kruiden
Na de oogst worden de druiven ontsteelt maar niet gekneusd en zachtjes geperst. De most is vergist voor 8 dagen op 28 graden Celcius. Daarna vindt de malolactische vergisting plaats.
Canapi wijnen dragen het Vegan label. Tijdens het proces van klaring (wijn helder maken) en stabilisering worden namelijk geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Canapi gebruikt alleen plantaardige proteïnes van bonen en erwten.
Rood vlees, pizza’s, rijk gevulde pasta’s en kazen
Canapi is het Siciliaanse woord voor ‘knoop’, deze knoop zie je dan ook terug op de labels van dit Italiaanse wijnhuis. De druiven worden voor het grootste gedeelte geplukt uit de beste wijngaarden van het Marsala gebied in de provincie Trapani, het meest Westelijke puntje van het eiland Sicilië.