Château des Eyssards Bergerac Rosé

Proefnotitie

Licht roze van kleur met aroma’s van aardbeien, frambozen en een lichte kruidigheid. Zachte aanzet met tonen van rood fruit.

Specificaties

Wijnhuis Château des Eyssards
Land van herkomst Frankrijk
Streek Bergerac
Sluiting Schroefdop
Druiven merlot (50 %)
cabernet sauvignon (50 %)
Categorie Rosé wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Aardbeien, frambozen, kruidig

Vinificatie:

De druiven worden s ’nachts geoogst om frisheid te bewaren. Daarna worden de druiven direct geperst hierdoor blijft de kleur van de rosé licht. De vergisting duurt ongeveer 10 dagen bij 18-20 graden. Daarna is de wijn klaar voor botteling.

Wijn spijs:

Aperitief, vis, schaal- schelpdieren en salades

Awards:

“Aangenaam stoere rosé. Niet dat flutfruitige met een verhogingsblosje op de wangen maar verder laag van kleur, geur en smaak. Zuidwestrosé zoals deze vaak wat driester, droger en kruidiger. Aldus dit oogstjaar ook weer”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8,5.

“If I had to tip one winegrower for future greatness it would be the uncompromising Pascal Cuisset of Château des Eyssards”,
Andrew Jefford, wine writer.

Achtergrondinformatie:

Château des Eyssards is eigendom van de familie Cuisset en ligt in de bekende wijnregio Bergerac. Sinds 1984 is Pascal Cuisset samen met zijn vader en broer de oprichter van het familiedomein. De familie is blij met de rijke grond van 48 hectare, waar in totaliteit 20 verschillende druivenrassen groeien. Door de rijke grond is de familie in staat om complexe wijnen te maken. Wijnen met een veelvoud van subtiele aroma’s, waarvan de afdronk nog lang blijft nagenieten. Pascal is één van de meest getalenteerde wijnmakers uit het gebied en wordt door de internationale pers positief opgemerkt. Jaarlijks valt het familie wijnhuis in de prijzen met de wijnen.


Meer van Château des Eyssards