Château Miraval Olive Oil

Specificaties

Wijnhuis Château Miraval
Land van herkomst Frankrijk
Streek Provence
Druif Extra Vierge
Categorie Olijfolie
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Fluweelzachte olie met tonen van amandel, hazelnoot en artisjok. De smaak is scherp en peperig met aroma's van vers gemaaid gras. De nasmaak is lang, sappig en pittig met een milde wrangheid, waardoor het mooi in balans is.

Vinificatie:

Miraval olijfolie is biologisch, extra vierge en wordt uitsluitend gemaakt van de eerste keus olijven.

Wijn spijs:

Een heerlijke gastronomie olijfolie.

Achtergrondinformatie:

De olijfboom maakt deel uit van de mediterrane geschiedenis. Bij Miraval worden de olijfbomen geteeld volgens de puurste traditie, op terrassen van droge steen die –met weerspiegeling van de zon – de olijven perfect laten rijpen. De olijven van het kasteel worden gemengd met andere 100% biologische olijven van terroirs met hoogte, waardoor de olie al zijn smaakharmonie krijgt.
 
Het terroir van de Provence geeft de olie een unieke complexiteit, terwijl de hoogte van de terrassen bijdraagt aan het behoud van een mooie balans, waardoor de olie al zijn smaakharmonie krijgt.

Zandsteen is altijd het materiaal bij uitstek geweest voor olijfolie. Dit nobele materiaal beschermt de tegen UV-A en UV-B's, terwijl temperatuurschommelingen ook worden verminderd. Bij Miraval is het zandsteen (natuurlijk grijs) getint, om deze kenmerkende zwarte kleur te verkrijgen.


Meer van Château Miraval