Parada de Atauta

Proefnotitie

Inkt-zwart-paarsige kleur. Intense geuren van rode en zwarte bessen met hints van viooltjes, zwarte peperen mokka. Fluweelzachte en frisse wijn.

Specificaties

Wijnhuis Dominio de Atauta
Land van herkomst Spanje
Streek Ribero del Duero
Sluiting Kurk
Druif tempranillo (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zwarte bessen, viooltjes, mokka

Vinificatie:

Met de hand geoogst. Schilweking vindt plaats onder lage temperatuur op rvs tanks. Na de fermentatie ondergaat de wijn houtrijping voor 12 maanden.

Wijn spijs:

lamskoteletjes met zeezout en tijm, jamon, T-bone steak

Awards:

93/100 pnt. – Robert Parker
92/100 pnt. – Tim Atkin

“GEUR: rood fruit, kruidig, aards, hout
SMAAK: intens, compact, droog”
- 16/17 pnt., Perswijn

“Volle bak rood. Parada laat bramen en donkere kersen keurig in het gelid paraderen over een rode velours loper, krijgt beschaafd koelte toegezwaaid door jeugdige lauriertakjes, zwijmelende tannines dwepen en de glazen klinken helder”’, Harold Hamersma in De Grote Hamersma, beoordeeld met een 9.

Achtergrondinformatie:

Dominio de Atauta behoort tot de top van Ribera del Duero en ligt in het uiterste oosten, het koudste deel van het gebied, op bijna duizend meter boven de zeespiegel. De soms honderd jaar oude wijnstokken zorgen voor enorme concentratie in de wijnen, maar het lokale klimaat geeft de wijnen ook frisheid en balans. Dit resulteert in stevige rode wijnen, met mooie tannine. Parada de Atauta komt van 60- tot 89 jaar oude wijnstokken. Wijnmaker is Jaime Suárez.


Meer van Dominio de Atauta