La Scolca Gavi dei Gavi Black Label

Proefnotitie

Citroengeel van kleur. Intense geuren van citrus, appel en witte bloemen. Fris met elegante zuren en tonen van amandel en
hazelnoot. Mooi in balans en een aanhoudende afdronk.

Specificaties

Wijnhuis La Scolca
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kurk
Druif cortese (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Citrus, appel, witte bloemen

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt een traditionele vinificatie plaats. Na een lange rijping op de gistcellen ("sur lie") wordt de wijn gebotteld.

Wijn spijs:

Aperitief, vis, paella, schaal- en schelpdieren

Awards:

16/17 pnt. - Rijpe appel, honingmeloen, grapefruit, venkel. Vol, rond, fraaie bitters, diepgang en lengte. - Perswijn


“Geeft u normaliter per fles gemiddeld meer uit aan rood of aan wit? Als u bij de laatste categorie hoort, lees dan verder. Huiswijn van koningin Elizabeth, vorstin van een op hol geslagen eiland. Haar zielenrust vindt zij in deze Gavi. Past helemaal in het plaatje. Veroorzaakt een licht zuur trekje om de mond. Maar uw visite zal blij zijn. Perfect om vervelende staatshoofden mee dronken te voeren om ze zo de mond te snoeren. Geweldige, droge, minerale, chablis achtige gavi, van de eerstekwaliteitsgavist uit Piemonte.”
Harold Hamersma in DGH 2019, beoordeeld met een 8,5.

Achtergrondinformatie:

De naam La Scolca stamt af van de naam “Sfurca” wat uitkijkpunt betekent. In het verleden stond er dan ook een boerderij op het land van La Scolca die als uitkijkpost diende. De naam La Scolca staat wereldwijd synoniem voor Gavi, een superieure droge witte wijn uit Piemonte. In de periode 1917-1919 komt het landgoed in het bezit van de familie Soldati. La Scolca is het oudste wijnbedrijf in de regio die nog steeds geleid wordt door één en dezelfde familie. De wijnen van La Scolca worden internationaal geroemd door vele sterren en de Gavi dei Gavi “Black Label” is zelfs de huiswijn van Queen Elizabeth.

Proef samen met Chiara Soldati de Gavi dei Gavi Black Label:


Meer van La Scolca