Wijnhuis | Longridge Wine Estate |
Land van herkomst | Zuid Afrika |
Streek | Stellenbosch |
Sluiting | Kurk |
Druif |
chardonnay (100 %) |
Categorieën |
Biowine Witte wijn |
Download PDF |
Mineraliteit, rijpe perzik, limoen.
Na de handmatige oogst worden de druiven, zonder te ontstelen, direct geperst. Bezinking vindt plaats in RVS tanks, waarna het sap wordt overgebracht naar Franse eikenhouten vaten & Concrete Eggs. In de eerste 6-9 maanden komt het sap nauwelijks in aanraking met zwavel. Botteling volgt na 12 maanden vatrijping.
Vis met boterige sauzen, kalfsvlees, belegen kazen.
15,5/17 pnt. – Perswijn
Geur: peer, meloen, toast, verleiding, open
Smaak: zacht, sappig, goede zuren, elegant
Longridge Wine Estate is een van de toonaangevende biologische Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. Gelegen in het wijngebied Stellenbosch, aan de voet van de pittoreske Helderberg bergen. Het landgoed werd opgericht in 1841 en begon in 1992 met het produceren van wijn onder het Longridge-label. Het doel is om wijnen te produceren van uitstekende kwaliteit, en tegelijkertijd de impact op de omgeving te minimaliseren. Met succes: alle wijnen zijn 100% veganistisch geproduceerd & gecertificeerd. Eenden waggelen door de wijngaard om het aantal insecten onder controle te houden en de traditionele Afrikaanse Nguni-runderen zorgen voor het compost. En zo zijn er nog talloze manieren hoe Longridge er voor zorgt dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van pesticiden.
“We have been blessed with this beautiful piece of land, perfect for the production of top-quality wine” – Jasper Raats, wijnmaker Longridge