Wijnhuis | Longridge Wine Estate |
Land van herkomst | Zuid Afrika |
Streek | Stellenbosch |
Sluiting | Schroefdop |
Druiven |
shiraz cabernet franc |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Rijp zwart fruit, rokerig, vleugje vanille
Nadat de druiven met de hand zijn geplukt worden ze met de hand gesorteerd, om in RVS tanks te gaan voor de maceratie. Fermentatie vindt plaats met wilde gisten, zonder het gebruik van enzymen. Vervolgens rijpt de wijn voor 17 maanden op Frans eikenhouten vaten. Rijpingspotentieel: tot 5 jaar na oogstdatum.
Lekker bij vegetarische gerechten en curry’s.
De naam van de Konkelberg serie gaat terug tot het ontstaan van de West-Kaap. De VOC (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) verbood boeren handel te drijven met iemand anders dan de Compagnie, maar dit leidde tot grote onvrede. Daarom moesten de vrijburgers en lokale stamleden, wanneer ze zaken wilden doen, naar een afgelegen gebied in het gebergte gaan om ongestoord handel te drijven. Deze hoek was waar de Stellenbosch Mountain en Helderberg 'samenkomen'. Deze plek kreeg zo de bekendheid onder de naam 'Konkelberg'.
Longridge Wine Estate is een van de toonaangevende biologische Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. Gelegen in het wijngebied Stellenbosch, aan de voet van de pittoreske Helderberg bergen. Het landgoed werd opgericht in 1841 en begon in 1992 met het produceren van wijn onder het Longridge-label. Het doel is om wijnen te produceren van uitstekende kwaliteit, en tegelijkertijd de impact op de omgeving te minimaliseren. Met succes: alle wijnen zijn 100% veganistisch geproduceerd & gecertificeerd. Eenden waggelen door de wijngaard om het aantal insecten onder controle te houden en de traditionele Afrikaanse Nguni-runderen zorgen voor het compost. En zo zijn er nog talloze manieren hoe Longridge er voor zorgt dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van pesticiden.