header Maison Centaurée

Maison Centaurée

In 1995 zijn Laurent en Catherine Delaunay, oorspronkelijk wijnmakers uit de Bourgogne streek, gestart met het maken van wijnen uit streken zoals de Rhône, Provence en de Languedoc onder hun eigen vlag.
In de bekende en zonovergoten Languedoc maken zij Maison Centaurée. Het wijnhuis is vernoemd naar de Centaurée, het Franse woord voor korenbloem. Deze zeldzame, beschermde bloem staat verspreid over afgelegen plekken in Minervois en aan de voet van de Pyreneeën en ook in de wijngaarden van het wijnhuis . Maison Centaurée eert deze kleine wilde bloem en stelt haar landbouwmethodes af op het behoud ervan. Hun doel is om de wijnen dezelfde ‘genereuze aard’ mee te geven als die van de Centaurée bloem; de gepassioneerde wijnmakers maker er zo een sport van om de smaakprofielen van Bourgogne wijnen te evenaren.

De wijngaarden liggen rondom de plaatsen Beziers en Carcassonne. Alle druiven worden handmatig geplukt, waardoor de kwaliteit wordt gewaarborgd. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 20-25 jaar oud en groeien op rijk terroir. Na het plukken van de druiven volgt (langdurige) rijping, volgens de “Sur Lie” methode en op eiken vaten. 

logo Maison Centaurée

Producten van Maison Centaurée