Maison Centaurée Viognier

Proefnotitie

Bleek citroengeel van kleur. Typische viognier aroma’s van perzik abrikoos en bloemen. Een rijke droge smaak in de mond met frisse zuren.

Specificaties

Wijnhuis Maison Centaurée
Land van herkomst Frankrijk
Streek Languedoc
Sluiting Kurk
Druif viognier (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Bloemig, perzik, abrikoos

Vinificatie:

De fermentatie en rijping vindt plaats op roestvrijstalen vaten, waardoor de frisheid bewaard blijft. Vervolgens rijpt de viognier ‘sur lie’ voor meer body.

Wijn spijs:

Deze viognier is uitstekend te serveren als aperitief en combineert ook erg goed met salades, vis en lichte vleesgerechten.

Awards:

Olijke feest-viognier met zacht karakter. Zwaait met de perzikvlag. Paradeert in vol bloemenornaat en tuigje van citroenleer door de straten van Montpellier. Allemansvriend. – Harold Hamersma 2020, beoordeeld met een 8+.

Achtergrondinformatie:

Funfact: Centaurée; is het Franse woord voor korenbloem.
Een bekende bloem die nabij de wijngaarden groeit.

De wijnen van Maison Centaurée worden gemaakt door Laurent en Catherine Delaunay. De wijngaarden liggen rondom Berziers en Carcasonne in de Languedoc. De wijngaarden waar de viognier groeit bevatten kalksteen en kiezels, dit zorgt voor goede afwatering. Door de handmatige pluk in de vroege ochtend blijven de druiven in goede kwaliteit, in combinatie met 10 jaar oude wijnstokken, resulteert dit in een wijn met een goede prijs kwaliteit verhouding. Door de lage vergisting temperatuur en door het niet toepassen van malolactische gisting behoud de wijn haar frisheid. Deze typische viognier heeft aroma’s van bloemen, perzik en abrikoos.


Meer van Maison Centaurée