Aqua Santa Barbara di Lurisia Bolle

Proefnotitie

Bruisend van binnen en buiten

Specificaties

Producent Lurisia
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Schroefdop
Categorieën Soft Drinks
Water

Smaakprofiel:

De legende luidt dat het water waarmee Lurisia is gemaakt per toeval werd ontdekt door een mijnwerker. Deze zou aan het begin van de vorige eeuw in de streek rond Nivolana (tegenwoordig Lurisia) per ongeluk op een waterbron zijn gestuit.

Het water was uitstekend te drinken en zou ‘magische’ krachten bevatten. Het Italiaanse Ministerie van Gezondheid heeft zelfs toestemming gegeven om de heilzame werking van het water te mogen vermelden.

Wijn spijs:

Verkrijgbaar in 75 cl, 50 cl en 33 cl.

Achtergrondinformatie:

De bronwaters van Lurisia zijn één van de gezondste en lichtste watersoorten in Europa. Het unieke karakter van het bronwater is hoofdzakelijk te danken aan de omgeving waaruit het afkomstig is.
 
De dranken zijn geproduceerd met zuiver, bijzonder licht en natriumarm bergwater dat afkomstig is van de Monte Pigna, op 1460 meter boven zeeniveau. Alles gebeurt er volgens een strikt beleid dat is gericht op de besparing en optimalisering van energie en andere bronnen.
 
Wanneer de lente van start gaat sijpelt de smeltende sneeuw via de grond tussen de weiden en bossen richting het dal. Tijdens dit proces worden de gezonde mineralen en natuurlijke elementen verzameld die het zuivere karakter van Lurisia bepalen.


Meer van Lurisia