header Lurisia

Lurisia

De bronwaters van Lurisia zijn één van de gezondste en lichtste watersoorten in Europa. Het unieke karakter van het bronwater is hoofdzakelijk te danken aan de omgeving waaruit het afkomstig is. De dranken zijn geproduceerd met zuiver, bijzonder licht en natriumarm bergwater dat afkomstig is van de Monte Pigna, op 1460 meter boven zeeniveau. Alles gebeurt er volgens een strikt beleid dat is gericht op de besparing en optimalisering van energie en andere bronnen. De bronwaters van Lurisia staat bekend om het laagste natriumgehalte in het water in heel Europa. Daarnaast hebben de dranken een laag mineraalgehalte; door de gezonde basis van het water wordt het direct vanaf de bron gebotteld.

De legende luidt dat het water waarmee Lurisia is gemaakt per toeval werd ontdekt door een mijnwerker. Deze zou aan het begin van de vorige eeuw in de streek rond Nivolana (tegenwoordig Lurisia) per ongeluk op een waterbron zijn gestuit. Het water was uitstekend te drinken en zou 'magische' krachten bevatten. Het Italiaanse Ministerie van Gezondheid heeft zelfs toestemming gegeven om de heilzame – medische - werking van het water te mogen vermelden.
Wanneer de lente van start gaat, sijpelt de smeltende sneeuw via de grond tussen de weiden en bossen richting het dal. Tijdens dit proces worden de gezonde mineralen en natuurlijke elementen verzameld die het zuivere karakter van Lurisia bepalen.

Lurisia is zich zeer bewust van de waarde van de omgeving waar het water gebotteld wordt. Produceren met oog voor het milieu en met respect voor inheemse flora en fauna staan dan ook hoog in het vaandel bij Lurisia. Tijdens het productieproces is er een constante controle van de kwaliteit van het water én het welzijn van het land; geen vervuiling, niet ongeoorloofd bouwen, geen hydro-exploitatie en het milieuvriendelijk gebruik van de bronnen. Het Slow Food Presidium op de bronwaters en frisdranken van Lurisia onderstreept deze aanpak. Elke frisdranksoort van Lurisia heeft een eigen karakter, is gemaakt van de beste ingrediënten op de Italiaanse agrarische markt en heeft een eigen Slow Food Presidium.

Lurisia Bolle en Stille is verkrijgbaar in glazen flessen van 33 cl en 75 cl. Daarnaast heeft Lurisia frisdranken in zes verschillende smaken: Chinotto, Gazzosa, Aranciata, Acqua Tonica, Aranciata Rossa en Aranciata Amara.

Producten van Lurisia