Il Nostro Chinotto Lurisia

Proefnotitie

Heldere en transparante kleur met intense en levendige karamelschakelingen van Afghaanse amber.

Specificaties

Producent Lurisia
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Categorie Soft Drinks

Smaakprofiel:

Intense geur van citrus en specerijen. het koolzuur accentueert de verfijndheid en harmonie van een bijzonder complex bouquet: citrusvruchten, kruiden, specerijen en bittere karamel. De smaak is fluweelzacht met een verheven en harmonieuze body, zonder al te zoet te zijn.

Wijn spijs:

Puur gedronken is het een uitstekende dorstlesser die bijzonder geschikt is als aperitief bij hartige hapjes of bij de maaltijd, met name rijke gerechten. Ook uitstekend als bestanddeel van cocktails die een uitgesproken exotische toon behoeven.

Achtergrondinformatie:

Het unieke aroma van deze Chinotto is afkomstig van de westelijke Liguristische Rivièra waar sinds 1500 de Chinottobomen groeien. In Savona is momenteel het Slow Food Presidium gevestigd dat zorg draagt voor deze prachtige citrusvrucht.

Slow Food is een internationale organisatie die streeft naar lekkere, pure en eerlijke producten. Eén van haar activiteiten is het behoud van waardevolle producten. In een zogeheten Presidium werken Slow Food-leden samen met boeren en ambachtelijke producenten aan het behoud van de authentieke streekproducten.


Meer van Lurisia