La Nostra Gazzosa Lurisia

Proefnotitie

De drank oogt schitterend en kristalhelder. Zuivere en levendige citroengeyr, bijzonder gebalanceerd en met body.

Specificaties

Producent Lurisia
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Schroefdop
Categorie Soft Drinks

Smaakprofiel:

De intensiteit van de soft drink wordt versterkt door het koolzuur, dat de perceptie van citroenbloesem en -schil harmoniseert en verfijnt. De lange afdronk wordt vergezeld van een prettige zuurheid die in zoete tonen vervaagd. Intens aroma van citroenen, bijzonder aanhoudend maar verfijnd.

Vinificatie:

De smaak van Gazzosa komt uit een ver verleden en een ver gebied. Deze frisdrank wordt bereid volgens een recept uit de jaren 50 en de citroenen die gebruikt worden zijn de zogenaamde ‘Sfusati’, die al meer dan 300 jaar uitsluitend op de terrassen van de Amalfitaanse kust worden verbouwd en bekend staan om hun sappige vruchtvlees.

Wijn spijs:

Puur geschonken is het een uitstekende dorstlesser. Dankzij de aangename zuurheid past het ook goed bij gerechten met rauwe vis en schaaldieren. Ook heerlijk als sorbet met een blaadje munt of salie.

Achtergrondinformatie:

Elke frisdranksoort van Lurisia heeft een eigen karakter en is gemaakt van de beste ingrediënten op de Italiaanse agrarische markt. Deze voldragen het Slow Food keurmerk.

Slow Food is een internationale organisatie die streeft naar lekkere, pure en eerlijke producten. Eén van haar activiteiten is het behoud van waardevolle producten. In een zogeheten Presidium werken Slow Food-leden samen met boeren en ambachtelijke producenten aan het behoud van de authentieke streekproducten.


Meer van Lurisia