La Nostra Aranciata Lurisia

Proefnotitie

Intense, uitgesproken en diepe geur. Duidelijke tonen van citrusvruchten, voorjaarsbloemen en kruidenessences.

Specificaties

Producent Lurisia
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Schroefdop
Categorie Soft Drinks

Smaakprofiel:

licht opaliserende oranje kleur met weinig intense tonen, gekenmerkt door interessante regenboogschakeringen. Fijn en aanhoudend perlage. De zoetheid wordt in de mond afgewisseld met een prettige, gebalanceerde zuurheid die doet denken aan de typische smaaksensaties van rijpe sinaasappels. Intens en aanhoudend citrusaroma.

Vinificatie:

Lurisia Aranciata wordt gemaakt met de sinaasappels van Gargano IGP, een Slow Food presidium uit een van de meest betoverende baaien van de Adriatische zee.

Wijn spijs:

Puur gedronken is het een uitstekende dorstlesser. Past ook goed bij hartige hapjes en kan tevens voor frisse en lichte aperitieven worden gebruikt. Ook heerlijk als sorbet met een blaadje melisse en sinaasappelschil.

Achtergrondinformatie:

Elke frisdranksoort van Lurisia heeft een eigen karakter en is gemaakt van de beste ingrediënten op de Italiaanse agrarische markt. Deze dragen het Slow Food keurmerk.

Slow Food is een internationale organisatie die streeft naar lekkere, pure en eerlijke producten. Eén van haar activiteiten is het behoud van waardevolle producten. In een zogeheten Presidium werken Slow Food-leden samen met boeren en ambachtelijke producenten aan het behoud van de authentieke streekproducten.


Meer van Lurisia