Wijnhuis | Emil Bauer |
Land van herkomst | Duitsland |
Streek | Rheinland-Pfalz |
Sluiting | Schroefdop |
Druif |
riesling (100 %) |
Categorie |
Witte wijn |
Download PDF |
perzik, groene appel, witte bloemen
Na de machinale oogst worden de druiven koud gefermenteerd in RVS tanks. Vervolgens rijpt het sap nog voor drie maanden ‘sur lie’.
Aperitief, Aziatisch eten, kaasfondue en vis
“Appel, citrus, venkel, kruidig. Vol, zoetzuur fruit, pittige zuren.” – 14,5/17 pnt., Perswijn
“De gewoon gelabelde Riesling is niet mis, gezien zijn pittig-frisse elegante, fruitige (limoen, grapefruit, partje peer) loepzuivere smaak die in huize Duijker wonderwel samenging met sushi”,
Hubrecht Duijker.
Wijngoed Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden.
De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar’ bij de Falstaff. Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is.
Naast klassiekers zoals riesling, grauburgunder, weißburgunder en silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire 'Just Riesling'-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken.