Emil Bauer Merlot “Makes you forget”

Proefnotitie

Helder rood van kleur. In de neus tonen van rode bessen, kersen en een hint van kruiden. Volle smaak met zachte tannine.

Specificaties

Wijnhuis Emil Bauer
Land van herkomst Duitsland
Streek Rheinland-Pfalz
Druif merlot (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

bessen, kersen, kruiden

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de druiven gedeeltelijk ontsteelt. Fermentatie vindt plaats in houten vaten, om het sap vervolgens voorzichtig over te persen voor de malolactische gisting. Hierna rijpt de wijn voor 14 maanden in Franse en Duitse eikenhouten vaten.

Wijn spijs:

Rund, lam, wild en kazen

Awards:

“My Merlot. Nog een hele filosofische verhandeling op het etiket daaronder. My Merlot is not the answer. It just makes you forget the question. Waar gaat dit allemaal over? Over een donkerhuidige, schaduwrijke rode. Leren laarzen, tannineteugels en eikenbeslag. Doet me door wat groentonen dit jaar denken aan een fatsoenlijke cabernet franc uit de Loire. Iemand nog een vraag? Wat eten we erbij? Goede vraag. Wilde eend. Paddenstoelen. Lamsstoverij. Duif wellicht..”,
Harold Hamersma, beoordeeld in DGH 2019 met een 8

Achtergrondinformatie:

Wijngoed Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden. De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar’ bij de Falstaff. Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is.

Naast klassiekers zoals riesling, grauburgunder, weißburgunder en silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire 'Just Riesling'-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken.


Meer van Emil Bauer