Emil Bauer Sauvignon Blanc Fumé “Insomnia”

Proefnotitie

Diepe gouden kleur. Complexe aroma’s van kruisbessen, kalk, en citrus. Intense smaken van citrus, honing en witte bloemen. Met een lange afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Emil Bauer
Land van herkomst Duitsland
Streek Rheinland-Pfalz
Sluiting Kurk
Druif sauvignon blanc (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

citrus, honing, witte bloemen

Vinificatie:

Volledig met de hand gemaakt. Na de handmatige oogst en kwaliteitsselectie rijpt deze wijn op houten fusten van 500 liter. Dit geeft de notige smaak naast de frisheid van sauvignon blanc.

Wijn spijs:

Vette vis, rijke gerechten en wit vlees

Awards:

16/17 pnt. - Perswijn
Geur: serieus, rijp citrusfruit, acacia, kruisbes, kruidig
Smaak: intens, goede zuren, goede lengte.

Achtergrondinformatie:

Wijngoed Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden.

De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar’ bij de Falstaff. Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is.

Naast klassiekers zoals riesling, grauburgunder, weißburgunder en silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire 'Just Riesling'-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken.


Meer van Emil Bauer