Emil Bauer Spätburgunder Trocken

Proefnotitie

Licht robijnrood van kleur. Aroma’s van rode bessen, kersen, bramen, aardbeien en een hint van amandel. Fluweelzacht met smaken van rode en zwarte vruchten.

Specificaties

Wijnhuis Emil Bauer
Land van herkomst Duitsland
Streek Rheinland-Pfalz
Sluiting Schroefdop
Druif pinot noir (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

bessen, bramen, amandel

Vinificatie:

Na een machinale en handmatige oogst vindt de malolactische fermentatie plaats in RVS tanks. Hierna rijpt het sap voor 12 maanden in gebruikte Franse en Duitse eikenhouten vaten.

Wijn spijs:

Wild, paddenstoelen, entrecote en diverse kaassoorten. Tip: gekoeld serveren!

Awards:

“De lippen getuit, rood en zwart fruit gezond en vol goede moed, fijne kruiderij en een licht roosterhandje.”,
Harold Hamersma, beoordeeld in DGH 2019 met een 8,5.

Achtergrondinformatie:

Wijngoed Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden.

De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar’ bij de Falstaff. Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is.

Naast klassiekers zoals riesling, grauburgunder, weißburgunder en silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire 'Just Riesling'-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken.


Meer van Emil Bauer