Emil Bauer Chardonnay

Proefnotitie

icht gele kleur. Geuren van meloen, appel en peer. Zachte smaken van fruit en een frisse afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Emil Bauer
Land van herkomst Duitsland
Streek Rheinland-Pfalz
Sluiting Schroefdop
Druif chardonnay (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Meloen, appel, peer

Vinificatie:

Na de machinale oogst worden de druiven koud gefermenteerd in RVS tanks. Vervolgens rijpt het sap nog voor drie maanden ‘sur lie’.

Wijn spijs:

Ideaal met vis en zeevruchten

Awards:

“Als ik de druif in Bourgogne moest plaatsen, zou ik het pushpinnetje enigszins in het noorden prikken. Wit fruit, strakkere stijl, licht rokerig, sappige zuren”,
Harold Hamersma, beoordeeld in DGH 2019 met een 8.

Achtergrondinformatie:

Wijngoed Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden.

De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar’ bij de Falstaff. Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is.

Naast klassiekers zoals riesling, grauburgunder, weißburgunder en silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire 'Just Riesling'-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken.


Meer van Emil Bauer