Emil Bauer Pinot Blanc “Happy Trocken”

Proefnotitie

Goudgele kleur. Tonen van citrus, appel en exotisch fruit in de neus. Elegant, droog en fris.

Specificaties

Wijnhuis Emil Bauer
Land van herkomst Duitsland
Streek Rheinland-Pfalz
Sluiting Schroefdop
Druif pinot blanc (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

citrus, appel, exotisch fruit

Vinificatie:

Na een machinale en handmatige oogst vindt voor 2/3 koude fermentatie plaats in RVS tanks en voor 1/3 in Duitse eikenhouten vaten. Hierna rijpt het sap voor 4 maanden in fles.

Wijn spijs:

Zeevruchten, kaasfondue, schaal- schelpdieren en als aperitief

Awards:

“Wit met een boodschap. You can't buy happiness. But you can drink my Pinot Blanc. En zo is het maar net, Emil! Gaan we lekker even onderuit met je kraakperen, hapsap-appels, de amandeltjes en de fris-zure bitters. Dik in orde weer.”,
Harold Hamersma, beoordeeld in DGH 2019 met een 8,5.

“Frisheid en het bijna buxusachtige in zijn geur terwijl tegelijk groene appel en een nootje in de vrij slanke, zuivere smaak waarneembaar zijn”,
Hubrecht Duijker

Achtergrondinformatie:

Wijngoed Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden. De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar’ bij de Falstaff. Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is.

Naast klassiekers zoals riesling, grauburgunder, weißburgunder en silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire 'Just Riesling'-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken.


Meer van Emil Bauer