Wijnhuis | Rapaura Springs |
Land van herkomst | Nieuw Zeeland |
Streek | Marlborough |
Sluiting | Schroefdop |
Druif |
sauvignon blanc (100 %) |
Categorie |
Witte wijn |
Download PDF |
Passievrucht, tropisch fruit, mineraal
De Sauvignon Blanc druiven voor deze wijn wordt verbouwd in de subregio's Dillons Point en Wairau, die bekend staan om hun expressieve aroma's en rijpe fruitsmaak. Dé plek om de beste Sauvignon Blanc in Marlborough verbouwen. De druiven worden onmiddellijk na de oogst geperst, waardoor contact met de schil tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor worden alle expressieve aroma's en fruitsmaken behouden, zonder de bittere fenolen. Na het persen wordt de wijn koel gefermenteerd in roestvrijstalen tanks om de levendige smaken en aroma's te behouden.
Heerlijk als aperitief, gerookte zalm, schaal-en schelpdieren.
90/100 pnt. – James Suckling
92/100 pnt. – Wine Spectator
95/100 pnt. | gold medal – New World Wine Awards
96/100 pnt. – Wine Orbit (Sam Kim)
94/100 pnt. – Raymond Chan
93/100 pnt. – Bob Campbell
Een kinderdroom werd gerealiseerd toen eigenaar John Neylon vruchtbare grond aankocht nabij de Spring Creek, Dillon’s Point en Rapaura, waar hij startte met het telen van appels en uiteindelijk de grootste appelteler werd van de regio. De familie Neylon besloot de koers om te gooien en de boomgaarden in te wisselen voor wijngaarden. Ze hadden een grootse missie: gaan voor de beste kwaliteit. Druiven worden met de hand geplukt, waardoor alleen het beste fruit wordt gebruikt. Het water dat gebruikt wordt voor de wijnstokken is afkomstig van de waterbron Rapaura Spring, ver weg van de wijngaarden. Dit kristalheldere en pure water uit de Wairau rivier stroomt door de rotsen en legt een weg af van 6 maanden om de wijngaarden te bereiken. Het woord ‘Rapaura’ betekent dan ook: stromend water. De wijnen van Rapaura zijn loepzuiver en dat gaat niet onopgemerkt in de Internationale pers.