Wijnhuis | Rapaura Springs |
Land van herkomst | Nieuw Zeeland |
Streek | Marlborough |
Sluiting | Kurk |
Druif |
chardonnay (100 %) |
Categorie |
Witte wijn |
Download PDF |
Rijk & vol, kamperfoelie, geroosterde vanille
Na de handmatige oogst worden de druiven geperst en het sap gefermenteerd in 75% RVS en 25% nieuwe eik. Een secundaire malolactische gisting maakt de wijn zachter en voegt extra textuur en complexiteit toe.
Wit vlees, tonijnsteak, rijke visgerechten.
Silver medal – New Zealand International Wine Show
Bronze medal – New World Wine Awards
94/100 pnt. – Wine Orbit (Sam Kim)
92/100 pnt. – Raymond Chan
Een kinderdroom werd gerealiseerd toen eigenaar John Neylon vruchtbare grond aankocht nabij de Spring Creek, Dillon’s Point en Rapaura, waar hij startte met het telen van appels en uiteindelijk de grootste appelteler werd van de regio. De familie Neylon besloot de koers om te gooien en de boomgaarden in te wisselen voor wijngaarden. Ze hadden een grootse missie: gaan voor de beste kwaliteit. Druiven worden met de hand geplukt, waardoor alleen het beste fruit wordt gebruikt. Het water dat gebruikt wordt voor de wijnstokken is afkomstig van de waterbron Rapaura Spring, ver weg van de wijngaarden. Dit kristalheldere en pure water uit de Wairau rivier stroomt door de rotsen en legt een weg af van 6 maanden om de wijngaarden te bereiken. Het woord ‘Rapaura’ betekent dan ook: stromend water. De wijnen van Rapaura zijn loepzuiver en dat gaat niet onopgemerkt in de Internationale pers.