Wijnhuis | O’Neill Vintners & Distillers |
Land van herkomst | Verenigde Staten |
Streek | Californië |
Sluiting | Kurk |
Druif |
chardonnay (100 %) |
Categorie |
Witte wijn |
Download PDF |
Soepel, tropisch fruit, karamel
Na de groeiperiode van de druiven op een grote diversiteit aan bodentypen, vindt de fermentatie plaats op eikenhouten vaten (inclusief malox-gisting). De lagering gebeurd daarna gedeeltelijk op INOX tanks en gedeeltelijk op Frans & Amerikaans eiken.
Vis, gevogelte, pasta, kazen.
“Open, limo, zuurtjes, citrus.
Lichtvoetig, vet, zuren na.”
- 14/17 pnt. - Perswijn
Cloud Break is afkomstig uit de bakermat van de Amerikaanse wijncultuur: Californië. Het fruit komt van de eigen wijngaarden van O’Neill Vintners and Distillers en van druiventelers waarmee langdurige contracten zijn afgesloten. Onder leiding van wijnmaker Mark Rasmussen ligt de nadruk bij de wijnen van Cloud Break op structuur, fruitaroma’s en gebruik van eikenhout zonder overheersend te zijn.
Californië is uitgegroeid tot een volwaardig wijnland, waar 90% van de Amerikaanse wijn geproduceerd wordt. De wijngebieden liggen verspreid over de hele staat, van San Diego in het zuiden tot Mendocino in het noorden. Nieuwe vinificatietechnieken worden op grote schaal toegepast. Toch doet dit zeker geen afbreuk aan de kwaliteit van de wijn. Het niveau van wijn uit Californië is zeer constant en zeer hoog van kwaliteit.