Cloud Break Chardonnay

Proefnotitie

Rijke fruitaroma’s van pompelmoes en rijpe tropisch fruit. Op de achtergrond wat tonen van vanille, karamel en een vleugje eik. In de mond een soepele en rijke smaak met passievruchten, fijne frisse elementen van citrusfruit zonder harde zuren. Heel apart en verleidelijk lekker. Dit is een buitengewoon elegante en zeer rijke witte wijn met een verkwikkend fris en aantrekkelijk karakter.

Specificaties

Wijnhuis O’Neill Vintners & Distillers
Land van herkomst Verenigde Staten
Streek Californië
Sluiting Kurk
Druif chardonnay (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Soepel, tropisch fruit, karamel

Vinificatie:

Na de groeiperiode van de druiven op een grote diversiteit aan bodentypen, vindt de fermentatie plaats op eikenhouten vaten (inclusief malox-gisting). De lagering gebeurd daarna gedeeltelijk op INOX tanks en gedeeltelijk op Frans & Amerikaans eiken.

Wijn spijs:

Vis, gevogelte, pasta, kazen.

Awards:

“Open, limo, zuurtjes, citrus.
Lichtvoetig, vet, zuren na.”
- 14/17 pnt. - Perswijn

Achtergrondinformatie:

Cloud Break is afkomstig uit de bakermat van de Amerikaanse wijncultuur: Californië. Het fruit komt van de eigen wijngaarden van O’Neill Vintners and Distillers en van druiventelers waarmee langdurige contracten zijn afgesloten. Onder leiding van wijnmaker Mark Rasmussen ligt de nadruk bij de wijnen van Cloud Break op structuur, fruitaroma’s en gebruik van eikenhout zonder overheersend te zijn.

Californië is uitgegroeid tot een volwaardig wijnland, waar 90% van de Amerikaanse wijn geproduceerd wordt. De wijngebieden liggen verspreid over de hele staat, van San Diego in het zuiden tot Mendocino in het noorden. Nieuwe vinificatietechnieken worden op grote schaal toegepast. Toch doet dit zeker geen afbreuk aan de kwaliteit van de wijn. Het niveau van wijn uit Californië is zeer constant en zeer hoog van kwaliteit.