Wijnhuis | O’Neill Vintners & Distillers |
Land van herkomst | Verenigde Staten |
Streek | Californië |
Sluiting | Kurk |
Druif |
cabernet sauvignon (100 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Vol, donker fruit en kruidig.
De fermentatie gebeurt op lage temperatuur met geselecteerde gisten die extra veel fruitige
aroma’s naar voren brengen. Daarna rijpt de wijn deels pp INOX tanks en gedeeltelijk op Frans
eikenhouten vaten.
Gegrild rood vlees, stoofgerechten, harde kazen, en pittige pastagerechten.
Cloud Break is afkomstig uit de bakermat van de Amerikaanse wijncultuur: Californië. Het fruit
komt van de eigen wijngaarden van O’Neill Vintners and Distillers en van druiventelers waarmee
langdurige contracten zijn afgesloten. Onder leiding van wijnmaker Mark Rasmussen ligt de
nadruk bij de wijnen van Cloud Break op structuur, fruitaroma’s en gebruik van eikenhout zonder
overheersend te zijn.
Californië is uitgegroeid tot een volwaardig wijnland, waar 90% van de Amerikaanse wijn
geproduceerd wordt. De wijngebieden liggen verspreid over de hele staat, van San Diego in het
zuiden tot Mendocino in het noorden. Nieuwe vinificatietechnieken worden op grote schaal
toegepast. Toch doet dit zeker geen afbreuk aan de kwaliteit van de wijn. Het niveau van wijn uit
Californië is zeer constant en zeer hoog van kwaliteit. Cabernet Sauvignon is een van de meest
aangeplante druivenrassen in deze regio en levert krachtige, maar toegankelijke wijnen op.