Wijnhuis | O’Neill Vintners & Distillers |
Land van herkomst | Verenigde Staten |
Streek | Californië |
Sluiting | Kurk |
Druif |
zinfandel (100 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Vol, krachtig, rijp zwart fruit
Na de groeiperiode van de druiven op een leem, zand en klei, vindt de fermentatie plaats op
INOX tanks. De lagering gebeurd daarna gedeeltelijk op INOX tanks en gedeeltelijk op Frans
eikenhouten vaten.
Gegrild rundvlees, gevogelte, lamsvlees, pizza.
“Verleiding, kaneel, pruimen. Zacht en open, ongecompliceerd.”- 14/17 pnt. - Perswijn
Cloud Break is afkomstig uit de bakermat van de Amerikaanse wijncultuur: Californië. Het fruit
komt van de eigen wijngaarden van O’Neill Vintners and Distillers en van druiventelers waarmee
langdurige contracten zijn afgesloten. Onder leiding van wijnmaker Mark Rasmussen ligt de
nadruk bij de wijnen van Cloud Break op structuur, fruitaroma’s en gebruik van eikenhout zonder
overheersend te zijn.
Californië is uitgegroeid tot een volwaardig wijnland, waar 90% van de Amerikaanse wijn
geproduceerd wordt. De wijngebieden liggen verspreid over de hele staat, van San Diego in het
zuiden tot Mendocino in het noorden. Nieuwe vinificatietechnieken worden op grote schaal
toegepast. Toch doet dit zeker geen afbreuk aan de kwaliteit van de wijn. Het niveau van wijn uit
Californië is zeer constant en zeer hoog van kwaliteit.
Zinfandel is de trotse druif voor rode wijnen uit Californië. De druif wordt voornamelijk gebruikt
voor het produceren van een breed scala aan kwaliteitswijnen. Zinfandel staat aangeplant in
zowel de warmere streken van Californië alsook in koelere regionen